Αρθρο του Γ.Γ Ν Παπαδόπουλου

Νίκος Παπαδόπουλος (γεν. γραμματέας Αστέρα Τέμενης): «Μήπως πρέπει ο αθλητισμός να στηρίζεται από τον Δήμο Αιγιάλειας και να παρέχεται δωρεάν στην νεολαία;»

«Από το 2015, στο Δήμο Αιγιαλείας τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία καταβάλουν αντίτιμο στο Δήμο για τη χρήση των γηπέδων και για τη διεξαγωγή των ερασιτεχνικών αγώνων.

Το ίδιο ισχύει και με τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Ο Αστέρας Τέμενης για το άδικο αυτό μέτρο, που θίγει τις αρχές του ερασιτεχνικού αθλητισμού , καθώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι δωρεάν και λαϊκός, το μόνο που κατάφερε πριν τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, ήταν η δέσμευση της παράταξης του Κου Γούτου, για μείωση των τελών στο επίπεδο μόνο του 30% . Δεν εξελέγει όμως, και δεν άλλαξε κάτι. Πρότασή μας, είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στη Νεολαία της Αιγιάλειας, ειδικά τώρα στις ειδικές συνθήκες που ζούμε. Η Νεολαία μας, έχει ανάγκη να αθλείται σε σύγχρονες Δημοτικές εγκαταστάσεις. Ο Δήμος οφείλει να ακολουθήσει την προσπάθεια του Υφυπουργού Αθλητισμού για διαφάνεια στο χώρο των ερασιτεχνικών ομάδων, αφού με τη δημιουργία μητρώου ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο στο χώρο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταθεί δίπλα στα υγιή σωματεία ,να στηρίξει τις προσπάθειές τους για δημιουργία ακαδημιών και προσέλκυση των παιδιών στα γήπεδα. Η συμμετοχή έμπειρων και εξειδικευμένων προπονητών είναι σημάδι προόδου για τη νεολαία μας και σίγουρα ο Δήμος οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο τα σωματεία που λειτουργούμε με τέτοια κριτήρια.

Τέλος, όταν στον ερασιτεχνικό χώρο μιλάμε για τρόπους πληρωμής, έχουμε χάσει το στόχο, που δεν είναι άλλος από την προσφορά στη Νεολαία μας με κάθε δυνατό τρόπο για να ετοιμάσουμε κι εμείς όσο καλύτερα μπορούμε τα παιδιά μας για το δύσκολο μέλλον που τα περιμένει»!!